UTLANDSREPORTAGE

 
 

   Om mig
   Erfarenhet
   Text
  
  
Artiklar
Arbetsliv
Bostad
EU
Forskning
Jämställdhet
Pers utveckling

   Utlandsreportage
   Krönikor
   Samhällsinfo


   Bild

   Uppdragsgivare

   Författarskap

   Kontakt

Svenskarna i kapitalismens hjärta

Wall Street är en liten gatstump på Manhattans sydspets. Men det är också pengarnas och maktens centrum. Utom räckhåll för många, men inte för svenskarna som verkar mitt i kapitalismens kärna.
Publicerad i affärsmagasinet Att:ention nr 5/2006.

”Männen i blått” får ny chans

Tre amerikanska städer har haft framgång med ett privat helhetskoncept för att hantera hemlöshet. Hjälpen går via självhjälp, arbetsträning och fokus på personligt ansvar.
Publicerad i Socionomen nr 3/2006.

Ett straffsystem i kris börjar omprövas

Rättvisan är inte färgblind

Ingen annanstans i världen sitter så stor andel av befolkningen i fängelse som i USA. Antalet fängslade har ökat i trettio år. Och rättvisan är definitivt inte färgblind.
Artiklar publicerade i Brottsförebyggande rådets tidskrift Apropå nr 4/2005.

New York som förebild?

Poliser i skolor minskar brottslighet

Brottsligheten fortsätter att sjunka i New York men det beror på betydligt mer än tuffare polistag. Ändå har staden nyligen anammat sin omtvistade New York-modell även på skolor.
Artiklar publicerade i Apropå nr 4-5/2004.

Med heroin som behandling

Heroin som medicin och snart laglig försäljning av cannabis. Schweizisk drogpolitik är den svenska nolltoleransens motpol. I Sverige säger man att Schweiz gett upp kampen mot knarket. Schweizarna tycker att det svenska synsättet är naivt och farligt.
Publicerad i Social Qrage nr 6/2003. Stora delar av artikeln publicerades även i Alkohol & Narkotika nr 3/2003.

Sydafrika – värst i världen?

Sydafrika är värstinglandet i internationell brottsstatistik. Mord, misshandel och våldtäkt är vardag. Men stigande brottsstatistik innebär inte alltid att verkligheten blivit värre. Samhällets omvandling efter apartheid påverkar både brottslighet och statistik.
Publicerad i Apropå nr 5/2002, medförfattare Anna-Karin Thorstensson.

Öde öken och gröna vattenhål i Namibia

Möten med Afrikas vilddjur, hisnande vandringsupplevelser och ökenturer av sällan upplevt slag. Namibia är ett spännande grannland till nya chartermålet Sydafrika. Du behöver inte vara väldigt äventyrslysten för att våga välja detta alternativ. Fast det hjälper i vissa situationer…
Publicerad i Sydsvenskan den 26 oktober 2003.

”Här vet man inte vad andra tjänar”

En snårskog av uppehållstillstånd och restriktioner försvinner när Schweiz närmar sig EU. Men mentala skillnader kvarstår. Arbetslivet i Schweiz kan bli chockartad för nordbor, särskilt för kvinnor.
Publicerad i Dagens Nyheter den 1 juni 2002.

Läkare i Kapstadens slum

Läkaren Ingrid le Roux från Dalarna har ett utmanande arbete med barn och kvinnor i Kapstadens kaotiska kåkstäder. Tillsammans med andra eldsjälar har hon skapat sex kliniker som kämpar mot undernäring hos barn och fattigdomen hos deras mödrar.
Publicerad i EsQulap nr 11/2003 och Allers den 28 aug 2003.

 
Kontakta mig