JÄMSTÄLLDHET

 
 

   Om mig
   Erfarenhet
   Text
  
  
Artiklar
Arbetsliv
Bostad
EU
Forskning
Jämställdhet
Pers utveckling

   Utlandsreportage
   Krönikor
   Samhällsinfo


   Bild

   Uppdragsgivare

   Författarskap

   Kontakt

Föräldraledighet måste kunna pusslas ihop

Barn hör livet till och därmed ledighet för att vara hemma med barn. Men vad gäller egentligen vid föräldraledighet? Genom att kunna reglerna kan arbetsgivare i mansdominerade branscher underlätta för fler pappor att ta föräldraledigt.
Publicerad i VVS-Forum nr 1/2009.

Ett jämställt arbetsliv är friskare

Det borde vara självklart att inte behöva välja. Karriär eller barn? Men det förutsätter attityder i arbetslivet om att föräldraskap inte är ett problem. Familjelyckan kan grumlas när arbetslivet känns föräldrafientligt och vardagen hamnar i obalans.
Publicerad i Arbetsliv nr 3/2002.

Bra jämföra jämställdhet i EU

Den går kanske inte att exportera men kan inspirera till handling. Svensk jämställdhetspolitik fungerar bäst i ett system liknande vårt. Forskning visar att det måste finnas en statsstruktur som kan förverkliga jämställdhetsidéerna.
Publicerad i Jobben, maj/juni 2002.

”Jämställdhet lönar sig”

Utan mer arbetskraft kommer Europa inte att klara sin framtida ålderdomsförsörjning. Mest hopp sätts till kvinnorna. Fler måste ut i arbetslivet. Men fördomar gör att det rationella tänkandet kopplas bort hos många arbetsgivare.
Publicerad i Jobben, maj/juni 2002.

Lång väg till obligatorisk pappamånad

I Sverige framhålls pappaledighet för att främja jämställdhet. Men i andra länder handlar det om att börja på en annan nivå. Kvinnors oberoende av män för försörjningen är första pusselbiten på väg mot ett jämställt arbetsliv i Europa.
Publicerad i Jobben, maj/juni 2002.

 
Kontakta mig