ARBETSLIV

 
 

   Om mig
   Erfarenhet
   Text
  
  
Artiklar
Arbetsliv
Bostad
EU
Forskning
Jämställdhet
Pers utveckling

   Utlandsreportage
   Krönikor
   Samhällsinfo


   Bild

   Uppdragsgivare

   Författarskap

   Kontakt

Hon ser sången som ett kall

Hennes son dör, hon hamnar i en Kafkaliknande konsulatprocess och till slut begår hon självmord. Mira Pynes första stora roll som operasångerska är psykiskt påfrestande. Vi följde med en arbetsdag på Folkoperan.
Publicerad i Arbetsliv nr 3/2009.

Forskar om balansen i arbetslivet

Arbetslivet blir allt mindre tryggt och mer diffust. Hur påverkar det vår hälsa? Annika Härenstam gräver både brett och djupt för att hitta nya samband. Ibland är resultaten allt annat än populära.
Publicerad i Arbetsliv nr 2/2007.

Bra hemsjukvård med IT-stöd

Mobil teknik hjälper sjukvårdspersonal att vårda svårt sjuka i hemmet. Möt vårdteamet som har förbättrat både patientsäkerheten och sin egen arbetsmiljö med hjälp av datorer och IT.
Publicerad i Arbetsliv nr 4/2006.

Livsfarlig röjning vid Ground Zero

Svår hosta, astma och cancer är några av hälsoproblemen bland räddningspersonal och röjningsarbetare vid World Trade Center i New York efter terroristattackerna. Tusentals insjuknade går till domstol för att skyddsåtgärderna brast.
Publicerad i Arbetsliv nr 1/2005.

En kväll i tunnelbanan

Fredagsfyllan kan göra Svensson aggressiv, ungdomsgängen är inga duvungar och drogpåverkade personer är ofta oberäkneliga. Lägg därtill frustrationsvåld när tågen strular eller någon ertappas utan biljett. Välkommen till Stockholms tunnelbana – en ganska ruffig arbetsmiljö.
Publicerad i Arbetsliv nr 1/2004.

Trivs i tuff mansbransch

Oljigt, smutsigt och tungt? Maskinföraryrkets skamfilade rykte stämmer inte, tycker Liselotte Lindahl som jobbat 14 år i branschen.
Publicerad i Arbetsliv nr 3/2003.

”Vi har fått lära oss allt”

Utan ny kunskap, vägledning och kontakter hade det knappast blivit företagare av Yilmaz Zengin och Imran Ahmed. De ville minska problemen i Fittja, ett bostadsområde med hög andel arbetslöshet, mycket klotter och vandalisering. Svårigheterna byttes mot succé för Fittja Drift och Underhåll AB. Ett sätt att få hjälp är Internationella Företagarföreningen, som hjälper personer med invandrarbakgrund att starta och driva företag i Sverige.
Publicerad i Jobben, maj/juni 2002.

 
Kontakta mig