PERSONLIG UTVECKLING

 
 

   Om mig
   Erfarenhet
   Text
  
  
Artiklar
Arbetsliv
Bostad
EU
Forskning
Jämställdhet
Pers utveckling

   Utlandsreportage
   Krönikor
   Samhällsinfo


   Bild

   Uppdragsgivare

   Författarskap

   Kontakt

Sjung dig frisk

Sång kan minska stress, ge mer energi och ökat självförtroende. Nyare forskning visar att såväl körsång som sånglektioner kan få både kropp och själ att må bättre.
Publicerad i PS! – personlig utveckling och psykologi 2007.

Glöm talang – träna dig till framgång 

Skyll inte på bristande begåvning om du inte vill lära dig något nytt. Nu visar forskningen att medfödd talang är vida överskattat. Med rätt typ av träning kan du få helt nya färdigheter.
Publicerad i PS! – personlig utveckling och psykologi 2007.

Starta eget och vÄX

Det är ingen dans på rosor att vara egenföretagare. Men för många faller livet äntligen på plats sedan de sagt upp sig och förverkligat något eget. Möt tre kvinnor som vågat - och växt.
Publicerad i PS! – populär psykologi och medicin 2006.

Jag ska bara...

Det är mänskligt att skjuta upp saker. Men den som alltid förhalar missar mycket i livet. Psykoterapeut Fran Greenfield i New York lär ut hur vi vårdar tiden bättre. För affärskvinnan Janine Craane blev visualisering ett sätt att återta makten över tiden.
Publicerad i kortad version i PS! – populär psykologi och medicin nr 4/2005.

Se verkligheten som den är

Mitt på Manhattan ligger Albert Ellis Institute. Över 90 år gammal lär Dr Ellis fortfarande ut hur vi kan ändra vårt sätt att tänka så att inte negativa, förvrängda tankar tillåts förstöra våra liv.
Publicerad i PS! – populär psykologi och medicin nr 2/2005.

Bli vän med maten

Sallad är sunt - socker är synd. Känns det igen? Var femte kvinna bantar genom att undvika viss mat. Men maten borde bereda glädje i stället för ångest. Gör upp med matnojan en gång för alla.
Publicerad i PS! – populär psykologi och medicin nr 6/2004.

Skilda världar

Vi pratar sällan om klass. Men vår bakgrund och sociala hemvist präglar oss stort. Vilsenheten i samband med en klassresa kan vara total. Genom större medvetenhet kan man lära sig hantera olika världar.
Publicerad i PS! – populär psykologi och medicin nr 1/2004.

Kroppsspråket – en spegel av vårt inre

Tala är silver, tala kroppsspråk är guld. Men den som tror sig kunna ”knepen” som avslöjar oss får tänka om. Det är dags att sticka hål på myterna om kroppsspråk.
Publicerad i Svenska Dagbladet den 18 februari 2002.

Var dig själv – och bli fri

Är det frihet att leva fullständigt oberoende? Eller att kunna göra vad man vill? Nej, menar beteendevetaren Erica Falkenström. Verkligt fria blir vi bara i gemenskap och när vi sätter gränser. Och när vi strävar efter att vara oss själva.
Publicerad i PS! – populär psykologi och medicin nr 4/2004.

Utveckla din intuition och bli mer kreativ

Något känns fel, men du kan inte riktigt precisera ditt tvivel. Troligen är det din intuition som talat. Genom att öva upp denna hjärtats kunskap kan du öka din förmåga att fatta riktiga beslut, både i arbetet och privat.
Publicerad i PS! – populär psykologi och medicin nr 1/2004.

 
Kontakta mig