BOSTAD

 
 

   Om mig
   Erfarenhet
   Text
  
  
Artiklar
Arbetsliv
Bostad
EU
Forskning
Jämställdhet
Pers utveckling

   Utlandsreportage
   Krönikor
   Samhällsinfo


   Bild

   Uppdragsgivare

   Författarskap

   Kontakt

Bli inte blåst på kontraktet

Vårdnadstvist om lägenheten

Föräldrafritt - se upp för baksmällan

Jag medverkar sedan ca tio år regelbundet i Hyresgästföreningens tidskrift Hem & Hyra med reportage och rådgivande artiklar på teman som främst handlar om bostad, konsumentfrågor, privatekonomi och vardagsjuridik. Några artikelexempel ovan, publicerade 2015 och 2016.

Hjälp! Styrelsen gör inte sitt jobb

Makten över din bostad har inte enbart du själv om du bor i bostadsrätt. Styrelsen i din förening gör mycket som berör din boendesituation. Det gäller att den klarar av sitt uppdrag. Hur vet du det och vad kan du göra annars?
Publicerad i Hemma i HSB nr 6/2008.

Är du en bostadsknarkare?

Med ett klick befinner man sig i lyxvillan med sjötomt eller i den nyrenoverade sjurummaren. Vi lusläser bostadsannonser och går på visningar, även om vi kanske inte ska köpa. Bostadsdrömmarna har blivit ett beroende, men varför?
Publicerad i PS! - personlig utveckling och psykologi 2007.

Nyproduktion – härligt men ibland besvärligt

I nybyggda flerbostadshus slipper man stambyten, fasadrenovering och hissinstallation. Men även om huset är nytt är sällan allting perfekt.
Publicerad i Bo Bättre nr 4/2006.

Stora skillnader i bosparandet

År ut och år in. Många stoppar troget in slantar i någon form av bosparande. Men det gäller att se nyktert på chansen till drömlägenhet. Nybyggda lägenheter är i dag dyra. Och hur är egentligen bosparande som sparform?
Publicerad i Bo Bättre nr 2/2002.

Elreformen som gick snett?

Bättre konkurrens, billigare elpriser och mer kundinflytande. Det var målen med avregleringen av svensk elmarknad. Men dagens ägarkoncentration, höga elpriser och krångliga elräkningar visar att reformen inte varit helt lyckad.
Publicerad i Bo Bättre nr 5/2003.

”Det var vi mot dom”

Frid och fröjd eller gråt och tandagnisslan? Att bo kvar som hyresgäst i en bostadsrättsförening kan åtminstone väcka starka känslor.
Publicerad i Bo Bättre nr 4/2003.

 
Kontakta mig